Distrktskonferens

söndag 18 februari 2024

Rotaryklubbarna i Kristinehamn som stod värdar för årets distriktskonferens hade gjort ett fantastiskt fint arrangemang. Det fannsmånga intressanta teman på dagordningen och dessa nedan tar vår president med sig hem från de två dagarna.

Rotary Foundation och Läkarbanken uträttar mycket bra arbete med del medel som samlas in på platser där behoven är stora. Ulf Bingsgård informerade om The Rotary Foundations roll i vår verksamhet och Karin Håkanssom visade på några projekt som ingår i Läkarbankens verksamhet

Rasmus Egeskjold från Rotary i Köpenhamn med nu anställd av Rotary International talad dom metoder för at lyckas med att rekrytera och behålla medlemmar.

Claes Molander gjorde reklam för RYLA som är populär och uppskattad utbildning för unga ledare.

Den 1 juli får vi en ny distriktsindelning av Rotary i Sverige och vi kommer att tillhöra ett distrikt med Härjedalen, Dalarna, Gästrikland, Medelpad, Värmland, Örebro län och Västmanland. Ny distriktsguvernör blir Gittan Persson från Västerås.

Fr v Gittan Persson, Rasmus Egeskjold och Olof Frisk.

Claes Molande

Passa på att anmäla en ung ledare till RYLA var budskapet från Claes Molander.

The Rotary Foundation har den hösta rating som en internationell välgörenhetsorganisation kan få. 92 % av insamlade medel når fram till mottagarna. Den höga nivån kan nås bl. a. genom den stora iddella insats vi Rotarianer gör både i arbetet med att samla in pengar och när pengarna ska användas för de behövande.

Ulf Brånsgård