Abbe Kurt - Jag och mina företag

fredag 8 december 2023

Vi var många som ville höra Abbe Kurts historia. Såväl egna medlemmar som gäster lyssnade med stort intresse till hans historia och beskrivningen av hans nuvarande verksamhet.

Den välkände företagarprofilen i Örebro, Abbe Kurt, berättade om sitt liv och sitt entreprenörskap i staden.

Släkten Kurt, nu ett 70-tal familjer, har funnits i Örebro sedan början av 1970-talet. De bär olika efternamn, men tillhör en syrisk-ortodox prästsläkt som invandrat från Turkiet.

Många av släktens medlemmar har etablerat sig inom olika servicenäringar, restauranger, caféer med mera.

Vasakonditoriet och två hotell (Hotel Örebro och Hotell Hjalmar) är naven i Abbe Kurts nuvarande verksamhet. På senare år har han också etablerat sig som expanderande fastighetsägare. Hela hans närmaste familj, fru och tre söner, är engagerade i företagandet.

– För att lyckas som företagare måste man vara helhjärtad i det men gör, löd Abbe Kurts sammanfattande budskap.

Föredragshållaren Abbe Kurt och rotaryveteranen Stig Kornblad